viernes, 6 de octubre de 2017

JORNADA CAVALL PIRINENC CATALÀ: PROPIETATS I GASTRONOMIA

El dia 5 d'octubre, i dins dels actes de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí (Vall Fosca), s'ha realitzat una jornada PATT per donar a conèixer el Cavall Pirinenc Català en les seves diverses vessants; en primer lloc s'ha explicat una mica la raça per part de la tècnica de la FECAPI; després una nutricionista ha donat a conèixer les propietats de la carn de poltre -ha recalcat que és ideal per esportistes, avis i nens- i finalment una cuinera, l'Eva Martínez-Picó ha transmès el seu entusiasme per la cuina del poltre tot mostrant una mica del què fa al seu restaurant d'Espinavell (Ripollès)..podent després tastar-ho tot acompanyat de vins de la Conca de Tremp.
La jornada, que ha comptat tant amb gent relacionada amb la cria del CPC però també amb restauradors de la zona, cuiners amateurs o mestress@s de casa, ha estat força concorreguda, amb una assistència de gairebé 60 persones i representació de 5 de les 7 comarques que integren la FECAPI.

 Presentació de la jornada
Característiques del CPC i millora genètica

 Propietats Nutricionals del poltre

 El poltre a la cuina

 Demostració de cuina innovadora

 Tall rodó amb ceba caramelitzada i reducció de vi negre

 Falda de poltre a l'estil de l'Eva
 Carpaccio de poltre
 Entrepà vegetal amb rodó fred i cogombrets
Estofat de poltre
 Degustació de poltre de raça CPC



No hay comentarios: